Dietele bazate exclusiv pe plante afectează sănătatea creierului

British Medical Journal arată că dietele vegane au deficit de colină, o substanţă vitală pentru creier.Colina, componentă a lecitinei, se găseşte în produsele de origine animală.Funcţionarea normală a ficatului este, de asemenea, influenţată de nivelul de colina din organism.
  • Publicat:
  • Actualizat:


British Medical Journal arată că dietele vegane au deficit de colină, o substanţă vitală pentru creier.Colina, componentă a lecitinei, se găseşte în produsele de origine animală. Funcţionarea normală a ficatului este, de asemenea, influenţată de nivelul de colina din organism.

Ficatul produce această substanţă, dar într-o cantitate insuficientă, de aceea este nevoie de suplimentarea colinei din alimente.Sursele cele mai bune de colină sunt carnea de vită, ouăle, produsele lactate, peşte şi pui.
Broccoli, conopida, nucile şi alunele conţin şi ele această substanţă, dar în cantităţi mult mai mici.Deficitul de colină are impact major în dezvoltarea creierului în perioada intrauterină.Din acest motiv, gravidele ar trebui să nu adopte veganismul în sarcină.

Un raport al Naţiunilor Unite a arătat că adoptarea regimurilor vegane şi vegetariene ar avea impact pozitiv asupra mediului înconjurător.Cu toate acestea, tot mai mulţi specialişti recomandă o alimentaţie flexitariană.Flexitarianismul presupune consumul ocazional de carne sau peşte.
Pentru mai multe informaţii despre nutriţie, intraţi pe www.csid.ro

sursa foto: 123rf.com
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Beneficiile neştiute ale plânsului
Beneficiile neştiute ale plânsului