B&B Talk: despre avantajele şi problemele create de pandemie VIDEO

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?", dezbat problemele dar şi oportunităţile cu care a venit la pachet pandemia.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.

În materialul video, am decis să dezbatem un subiect încă fierbinte pentru toată lumea: este vorba despre pandemie, perioadă care a venit la pachet atât cu multe neajunsuri, dar şi cu multe provocări şi oportunităţi. Un câştig pentru mulţi dintre cei care au lucrat acasă este că au avut mai mult timp, timpul pe care îl petreceau în trafic. Însă de multe, acest timp nu a putut fi alocat relaxării din cauza suprasolicitării asociate cu şcoala şi grădiniţa on line.

O altă mare problemă a fost teama de îmbolnăvire, cazurile grave de coronavirus fiind asociate şi cu boli preexistente precum hipertensiunea sau obezitatea. Însă această perioadă ar putea fi privită drept oportunitate pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos, tocmai pentru a reduce riscul pe termen lung al contractării unor infecţii.

De asemenea, pandemia a fost şi prilej pentru reamintirea sau însuşirea ca la carte a regulilor de igienă şi de menţinere a distanţei sociale. Dar tot pandemia a însemnat o creştere a consumului de măşti şi mănuşi din material plastic, plastic responsabil pentru poluarea mărilor şi oceanelor.

În plus, timpul petrecut alături de familie a dus şi la consolidarea relaţiilor şi la o implicare profundă în educaţia copiilor. Însă pentru multe persoane acest timp a scos la iveală conflictele, multe degenerând în violenţă domestică.

Despre toate acestea şi multe alte aspecte ale pandemiei, stau de vorbă în materialul video Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult