Albinele au fost declarate cele mai importante fiinţe de pe planetă

Institutul britanic Earthwatch şi Societatea Regală au decis că albina are o importanţă vitală pentru ecosistem.Savanţii au declarant că albinele sunt specia cu cel mai mare risc de extincţie.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Institutul britanic Earthwatch şi Societatea Regală au decis că albina are o importanţă vitală pentru ecosistem.
Savanţii au declarant că albinele sunt specia cu cel mai mare risc de extincţie.

Cauzele sunt defrişările masive, poluarea solului, pesticidele, lipsa culturilor de flori. Studiile au arătat că albinele sunt singurele fiinţe care nu sunt purtătoare a niciunui agent patogen, bacterie sau virus. 70% din agricultura mondială depinde de albine, adică 70 de tipuri de alimente din 100 sunt influenţate de aceste insecte.

Fără polenizarea albinelor, plantele şi animalele care se hrănesc cu ele ar dispărea rapid. Mierea şi celelalte  produse de la albine sunt benefice pentru organele interne, creier şi piele. Cercetătorii elveţieni susţin că undele emise de telefonia mobilă pun în pericol albinele.Albinele fac de 83 de ori mai mult zgomot în prezenţa acestor unde, ceea ce înseamnă că se simt în pericol.

Cea mai mare ameninţare pentru albine o reprezintă incendierea câmpurilor agricole.Agrotoxinele emise în atmosferă au otrăvit până acum 34 % din albinele din Columbia.
Pentru mai multe informaţii despre lifestyle intraţi pe www.csid.ro
sursa foto:123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult