5 semne că nu mergi la sala de fitness potrivită

Persoanele care merg la sala de fitness se aşteaptă la antrenamente intense şi un instructor care ştie ce face. Experţii în domeniu spun că multe din sălile de sport nu au instructori acreditaţi.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Persoanele care merg la sala de fitness se aşteaptă la antrenamente intense şi un instructor care ştie ce face. Experţii în domeniu spun că multe din sălile de sport nu au instructori acreditaţi.Iată la ce lucruri trebuie să fii atent când mergi la sală.

Ţi se promit rezultate spectaculoase în cel mai scurt timp. Aceasta este cea mai comună minciună. Fiecare persoană reacţionează diferit la efort. Nu există exerciţii minune pentru a ajunge la forma dorită.

Sunt peste 20 de oameni în sală şi un singur instructor. Nu te instruieşte nimeni cum să foloseşti aparatele. Sălile care au echipamente complexe au nevoie de mai mult de  un supraveghetor-antrenor, pentru a preveni accidentele.

Benzile de alergare, bicicletele, elementele de tracţiune  şi alte dispozitive trebuie să fie setate individual.

Nimeni nu poate executa mişcările cerute. Acest lucru spune că ai de a face cu un instructor neexperimentat.Ti se spune să ignori durerea. De cele mai multe ori, durerea în sala de fitness înseamnă că te-ai accidentat. Transpiri prea mult, dar nu ai rezultate. Transpiraţia nu înseamnă întotdeauna eficacitate.

Înainte de a ajunge la sala de fitness, verifică certificările antrenorilor. Sunt site-uri specializate care te pot ajuta.

sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult