10 fructe şi legume ideale pentru diabetici

Dacă sunteţi diabetic sau doriţi sa pierdeţi câteva kilograme, iată ce fructe şi legume sunt de ajutor.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă sunteţi diabetic sau doriţi sa pierdeţi câteva kilograme, iată ce fructe şi legume sunt de ajutor.

Roşiile conţin vitamina K şi stimulează proteina non-colagenă numită osteocalcin, care ajută oasele. Salata verde este o sursa bogata de folat, mangan, fier şi vitamine din complexul B, A, C, D, E si K. O salată medie conţine în jur de 0,8g de zahăr la 100g.

Sparanghelul conţine zero grăsimi şi nu conţine zahăr şi este bogat în proteine şi vitaminele A, C, E, K, B6.Broccoli conţine calciu, fier, fosfor, zinc, potasiu şi antioxidanţi importanţi. Varza de Bruxelles este bogată în fitonutrienţi care îi oferă proprietăţi anticancerigene. Varza are un conţinut foarte scăzut de zahăr şi este bogată în magneziu, calciu, fier, zinc, sodiu.

Grapefruit-ul este unul dintre fructele care nu conţin zahăr deloc. Avocado, botezat de nutriţionişti “alimentul complet”, este bogat în fibre şi minerale precum potasiu şi cupru. Papaya conţine papain, o substanţă care stimulează digestia. Cantitatea scăzută de sodiu ajută în probleme de colesterol.
Sfecla conţine potasiu, fier şi fibre. Culoarea intensă provine dintr-un antioxidant puternic numit betanină.
Pentru mai multe informaţii despre dietă intraţi pe www.csid.ro

sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult