Supa – alimentul minune pentru imunitate

Tot mai multe studii vin în favoarea alimentelor preparate în casă ca alternativă pentru un regim alimentar corect. Abundenţa de legume verzi, rădăcinoase şi ierburi aromate contribuie la sănătate şi menţinerea unui microbiom sănătos.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ştiinţa a confirmat beneficiile majore ale alimentaţiei pentru sănătate. Legume din belşug, cât mai puţine alimente procesate, fructe în stare proaspătă, consum moderat de carne de calitate – toate acestea pun bazele unui sistem imunitar sănătos.

Mâncarea preparată în casă – beneficiu major pentru imunitate

Tot mai multe studii vin în favoarea alimentelor preparate în casă ca fiind cea mai sănătoasă alternativă pentru un regim alimentar corect. Abundenţa de legume verzi, rădăcinoase şi ierburi aromate contribuie la sănătatea digestiei şi menţinerea unui microbiom sănătos.

Folosiţi mai puţină sare şi mai multe condimente

În acelaşi timp, mai puţină sare, dar mai multe condimente adăugate în mâncarea preparată în casă aduc nu doar un plus de gust, dar şi beneficii pentru organism. Chili, ardei iute sau piper conţin capsaicină, un accelerator în arderea grăsimilor şi inhibitor ar receptorilor de durere.
Ghimbirul este antiinflamator, antioxidant şi îmbunătăţeşte metabolismul bazal. Turmericul reduce inflamaţiile şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei.

O mână de pătrunjel tocat fin adăugat în farfuria de supă contribuie nu doar la un plus de gust, ci şi la o cantitate considerabilă de vitamina C.
Cimbrul proaspăt sau uscat previne balonarea, la fel salvia şi busuiocul.

Mărarul se potriveşte de minune la supele creme de dovleac, dovlecel, zucchini şi poate contribui în combaterea celulitei.

Supa şi beneficiile pentru sănătate

Alături de supa de pui, considerată remediu important în tratarea răcelii şi gripei, există şi alte variante care te pot ajuta.
Supa de ceapă conţine flavonoide şi vitamina C , care sprijină imunitatea.Supa cremă de linte este un aliment cu coeficient proteic ridicat, bun pentru sănătatea oaselor, a digestiei şi a sistemului nervos.
Supa de roşii cu busuioc are proprietăţi antioxidante, mai ales că roşiile gătite au mai mult licopen decât în stare naturală.
Supa cremă de dovleac are proprietăţi antiinflamatoare, mai ales dacă adăugaţi o jumătate de linguriţă de turmeric.
Mai multe amănunte şi variante nutriţionale în materialul video.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult