Scorţişoara: 10 motive să nu lipsească din alimentaţie

Dintre cele două tipuri majore de scorţişoară disponibile - chinezească (Cassia) şi Ceylon - scortişoara de Ceylon este mai pură. În materialul video găsiţi 10 motive pentru care scorţişoara nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Utilizarea acestui condiment în scopuri alimentare şi cosmetice este cunoscută de peste 2000 de ani. În Egiptul antic era un produs extrem de scump. În Evul Mediu, medicii foloseau pulberea de scorţişoară pentru tratarea artritei, a acceselor de tuse sau a uscăciunii gâtului.

Scorţişoara – proprietăţi

Exista mai multe tipuri de scorţişoară, în funcţie de locul de provenienţă, dar două dintre ele sunt cele mai cunoscute. Cea mai folosita şi răspândita este scorţişoara provenită din China (scoţişoară Cassia) – mai slaba calitativ, dar mult mai ieftina. Cel mai bun tip de scoţişoara este cel din Sri Lanka sau Ceylon, dar este mai scump.
Scorţişoara de Ceylon este mai deschisa la culoare faţă de cea din China, are un aspect mai catifelat, gust mai placut, iar eficienţa în tratatmente este superioara celei chinezeşti.
Scorţişoara este folosita pentru tratatrea spasmelor musculare, vărsăturilor, diareei, infecţiilor, răcelii, reglarea digestiei . De asemenea, scorţişoara ar putea reduce nivelul zahărului din sange la persoanele care suferă de diabet de tipul 1 şi 2.

Scorţişoara influenţează memoria

Revista „Diabetics Care” a publicat un studiu potrivit căruia persoanele care au consumat o medie de 6 g de scorţişoară pe zi au înregistrat o scadere a valorilor de glucoza serică.
Un studiu, publicat în revista “Neuroimmune Pharmacology”, a constatat că soarecii care erau consideraţi înainte “elevii proşti“ şi-au îmbunătăţi capacitatea de învăţare şi memorare după consumul de scorţişoară.
Cercetătorii au localizat anumite proteine în hipocamp – partea creierului care este implicată în formarea memoriei, organizarea  şi stocarea informaţiilor- care în număr scăzut în cazul celor cu probleme de învăţare.
Dar nu toate tipurile de scorţişoară sunt la fel din punct de vedere al proprietăţilor. Dintre cele două tipuri majore de scorţişoară disponibile – chinezească (Cassia) şi Ceylon – scortişoara de Ceylon este mai pură, iar scorţişoară chinezească conţine o moleculă asociată cu unele leziuni hepatice.

În materialul video găsiţi 10 motive pentru care scorţişoara nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult