Oana Ioniţă: beneficiile baletului şi dansului pentru copii şi adulţi VIDEO

Oana Ioniţă, fosta Bebeluşă, coregraf şi profesor de balet pentru copii, ne-a explicat într-un interviu video care sunt avantajele practicării baletului şi dansului pentru copii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pe Oana Ioniţă o ştim cu toţii din emisiunile „Cronica Cârcotaşilor” şi „Dansez pentru tine”. Oana Ioniţă este dansatoare, coregraf, iar în ultimii ani, Oana Ioniţă şi-a descoperit o nouă pasiune: aceea de profesor de balet pentru copii.

De altfel, dansul este o şi pasiune a copiilor Oanei, fetiţa ei, Isabela, practicând baletul, iar băieţelui ei, Maxim, fiind fan street dance. Oana Ioniţă are şi o şcoaă de dans pentru copii, mulţi dintre elevii ei fiind premiaţi în concursuri internaţionale şi curtaţi de şcoli de balet din Europa.

În perioada pandemiei, ca urmare a închiderii sălilor, dansul şi baletul s-au mutat în on line, Oana Ioniţă susţinând cursuri atât cu copii, dar şi cu adulţii amatori de mişcări graţioase, remodelare musculară şi tonifiere.

Dansul, o modalitate de mişcare sănătoasă

Pe lângă copiii care descoperă bucuria dansului, există şi mulţi adulţi dornici să participe la cursuri de balet, programele îmbinând exerciţiile de tonifiere cu cele de remodelare musculară şi stretching. În plus, antrenamentele inspirate din balet mai au un mare avantaj: se lucrează concentrat pe anumite grupe musculare, nu se suprasolicită articulaţiile şi se obţine o formă fizică bună pe termen lung.

Astfel, în ultima vreme, cursurile de dans au devenit foarte populare în răndul femeilor, iar cele on line din timpul pandemiei au câştigat teren pentru că de multe ori, se economiseşte timp şi se cheltuiesc mai puţini bani decât pe abonamentele clasice de dans. În plus, în timpul orelor live, antrenorii pot corecta elevii care se bucură de orele de mişcare şi relaxare în confortul casei.

În interviul video prin Skype, Oana Ioniţă explică pe larg avantajele practicăriii dansului la orice vârstă, o adevărată infuzie de endorfine benefice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult