Iulia Hădărean, nutriţionist: beneficiile aplicaţiei Wello pentru combaterea obezităţii la copii VIDEO by CSID

Iulia Hădărean, nutriţionist în cadrul proiectului Wello, explică avantajele folosirii acestei aplicaţii pentru combaterea obezităţii la copii, prin alimentaţie echilibrată, mişcare şi meniuri echilibrate nutriţional.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, zeci de milioane de copii din întreaga lume suferă la ora actuală din cauza excesului ponderal şi a obezităţii. România se situează printre primele ţări din Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă, 3 din 10 fete şi 2 din 10 băieţi confruntându-se cu problema kilogramelor în plus.

Acestea trebuie eliminate printr-o nutriţie echilibrată şi prin programe susţinute de mişcare. De asemenea, un rol important îl au specialiştii, dar şi familia, care pot susţine copiii către adoptarea obiceiurilor sănătoase. Obezitatea trebuie combătută şi prin prisma faptului că, pe termen lung, este asociată cu afecţiuni grave la vârstă adultă.

Informaţiile despre nutriţia sănătoasă pentru copii şi programele eficace de exerciţii fizice sunt astăzi accesibile şi cu ajutorul  aplicaţiilor şi platformelor online. O astfel de platformă care poate ajuta întreaga familie să adopte un stil de viaţă sănătos este şi Wello, platformă web şi aplicaţie pentru dispozitive mobile. Aceasta poate ajuta părinţii să dezvolte planuri de nutriţie şi activităţi fizice pentru copiii lor într-o manieră distractivă, motivantă şi inteligentă.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone (iOS sau Android) şi este dezvoltată cu două interfeţe diferite pentru părinţii şi copii, astfel încât cei mici sunt motivaţi să slăbească într-un mod distractiv şi plăcut, iar părinţii primesc sfaturi utile pentru un stil de viaţă sănătos.

Wello a fost dezvoltată cu ajutorul fondurilor europene în valoare de 650 de mii de euro (valoarea totală a proiectului este de un milion euro) de un start-up din Cluj şi este comunicată în cadrul campaniei de informare publică a Comisiei Europene, InvestEU, care prezintă proiecte de succes realizate cu sprijinul UE. Platforma de sănătate Wello are la bază un program de inteligenţă artificială şi se adresează familiilor cu copii între 9 şi 11 ani.

Mai multe informaţii despre aplicaţia Wello ne oferă în interviul video Iulia Hădărean, nutriţionist-dietetician în cadrul proiectului Wello!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult