Dr. Simona Tivadar: alcoolul împiedică slăbirea VIDEO by CSID

Medicul nutriţionist Simona Tivadar explică modul cum alcoolul împiedică procesul de slăbire. În plus, acesta are şi alte consecinţe negative asupra sănătăţii.

Consumul de alcool dăunează grav sănătăţii şi siluetei. Este o afirmaţie des întâlnită, însă statisticile despre consumul tot mai mare de alcool din România ne fac să ne găndim că nu prea este luată în seamă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ar trebui să ne rezumăm la maximum 70 de grame de alcool pe săptămână, însă numărul mare de persoane cu exces ponderal, dar şi accidentele auto provocate de alcool sunt un indicator bun pentru depăşirile acestei limite. Alcoolul în exces îngraşă, îmbolnăveşte ficatul, creierul şi este un factor de risc pentru multe afecţiuni printre care cea mai gravă este cancerul. Am stat de vorbă pe larg în interviul video cu Dr. Simona Tivadar, medic primar diabet şi boli de nutriţie, despre cum ar trebui să ne comportăm faţă de tentaţia de depăşi limitele în privinţa alcoolului!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Simona Tivadar - Medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. SIMONA TIVADAR s-a născut în 1961 la Dej, judeţul Cluj. A urmat o școală experimentală la Dej, de studiu al limbilor străine în ciclul primar, apoi liceul de matematică-fizică „N. Bălcescu“ la Cluj, absolvind însă liceul de filologie-istorie „Ady–Şincai“ din acelaşi oraș. A ...
citește mai mult