Cei mai mari duşmani ai slăbirii VIDEO BY CSID

Zahărul, sedentarismul, mesele neregulate sunt doar trei dintre duşmanii slăbirii. Medicul Florin Ioan Bălănică explică în interviul video toate obstacolele din calea obţinerii greutăţii optime!

Zahărul este unul dintre cei mai mari duşmani ai siluetei: adăugat în cafea, ceai, consumat în prăjituri sau sucuri, adăugat cu generozitate în produsele de patiserie, ne poate păcăli să consumăm mai multe calorii decât necesarul organismului. În timp, excesul de zahăr se poate transforma în depozite de grăsime care se traduc în exces ponderal sau chiar obezitate.

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate a omenirii la ora actuală: aproape 700 de milioane de persoane se confruntă cu acest flagel, iar alimentaţia hipercalorică şi sedentarismul sunt doar câteva dintre cauze. Deseori, curele de slăbire eşuează fie pentru că sunt prea restrictive şi nu ţin cont de nevoi, fie că nu sunt continuate de un stil de viaţă sănătos pe termen lung. Am stat de vorbă cu medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată, despre toate obstacolele din calea slăbirii şi despre soluţiile viabile pentru a scăpa definitiv de kilogramele în plus!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Florin Ioan Bălănică - Medic primar Endocrinologie
Dr. Florin Ioan Bălănică a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucureșți, are peste 22 de ani de experiență medicală, pornind de la o metodă proprie înregistrată și certificată internațional, care are în centru intervenția nutriționala în tratamentul bolilor ...
citește mai mult