CSID a încercat peeling-ul enzimatic: cum ne ajută să pregătim pielea pentru sezonul rece

Peeling-ul enzimatic este una dintre modalităţile prin care ne putem pregăti pielea pentru sezonul rece. Noi am încercat-o!

Odată ce intrăm în sezonul rece, multe dintre noi ne pregătim tenul pentru temperaturile scăzute. Ne schimbăm rutina de îngrijire, produsele pentru ten şi, totodată apelăm şi la tratamente care să ne ofere rezultatele mult dorite. Peeling-ul este una dintre procedurile care ne ajută să ne pregătim pielea pentru lunile răcoroase, iar pentru a afla mai multe despre acest tratament am stat de vorbă cu Monica Lupu, cosmetolog, care ne-a menţionat o procedură pe care o putem face şi acasă, nu doar în salon. Este vorba de peeling-ul enzimatic, o variantă blândă care nu afectează deloc pielea şi care nu necesită prezenţa unui specialist.

Peeling, exfoliere sau gomaj?

În ultimii ani s-a creat un haos între termeni, iar din acest motiv se fac confuzii destul de mari. Monica Lupu ne-a explicat ce este, de fapt, peeling-ul enzimatic, cum funcţionează, dar mai ales care este diferenţa dintre peeling, exfoliere şi gomaj.

”Peeling-ul în principiu la partea de exfoliere. Este un produs care asta face, exfoliază celulele moarte. În mare, se referă la partea de curăţare, aşadar este un produs care ne ajută să facem partea de curăţare a celulelor moarte. Jonglăm cu trei noţiuni: varianta în română care este exfolierea, varianta în engleză care este peeling-ul şi varianta în franceză care este gomajul. Diferenţa dintre ele este că, deşi toate trei se referă la exfoliere, cumva gomajul a ajuns să fie asociat cu exfolierea cu particule abrazive, peeling-ul a ajuns să fie asociat cu peeling-urile medii sau profunde şi când zic asta mă refer la peeling-urile cu alfa-hiroxi-acizi, iar termenul din română, exfoliere, le cuprinde pe toate celelalte”, explică specialistul.

Cum ne ajută peeling-urile să ne pregătim pielea în sezonul rece

”Partea de exfoliere nu pot să zic că ajută în mod normal în sezonul rece. Aş recomanda şi o variantă de exfoliere pe tot timpul anului şi mă refer în principiu la exfolierea blândă, la peeling-urile enzimatice, care pot fi făcute de la o dată pe săptămână, la o dată pe lună în funcţie de tipul de ten, dacă permite acest lucru”, menţionează Monica Lupu.

Potrivit cosmetologului, aceasta este varianta care ne ajută să curăţăm faţa corect şi complet, care ne permite să aplicăm apoi produse hrănitoare sau cu ingrediente active şi care să fie mai bine absorbite în piele şi, totodată, ne ajută să păstrăm tenul tânăr mai mult timp.

Peeling-urile enzimatice: ce sunt şi cum funcţionează?

”Peeling-urile enzimatice sunt cele mai uşoare dintre toate tipurile de peeling. Nu agresează în niciun fel epidermul şi pot fi făcute atât în salon printr-o procedură completă în care avem partea de curăţare corect făcută şi partea de hrănire”, explică Monica Lupu, cosmetolog.

Pentru că aceste peeling-uri pot fi făcute şi acasă, recomandarea specialistului este de a nu cumpăra primul produs de pe raft, ci să optăm pentru game profesionale, la recomandarea unui specialist şi, bineînţeles produse potrivite tipului nostru de ten.