Singurul aliment de pe masa de Paște care ne face mai inteligenți, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul tradițional de pe masa de Paște care ne poate face mai inteligenți.
  • Publicat:
Singurul aliment de pe masa de Paște care ne face mai inteligenți, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea

În această perioadă, mesele îmbelșugate de Paște abundă în preparate tradiționale grele, precum sarmalele, drobul și friptura de miel. Totuși, puțini sunt cei care s-ar gândi că tocmai cozonacul – desertul nelipsit din casele românilor – ascunde un ingredient cu adevărat prețios pentru sănătatea creierului: cacaua.

Alimentul de pe masa de Paște care ne face mai inteligenți

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi din România, a făcut recent o declarație surprinzătoare care a atras atenția tuturor: cacaua, alături de ciocolata amăruie și cafea, este unul dintre alimentele care pot stimula activitatea cerebrală și pot contribui la creșterea capacității de concentrare și memorare.

„Cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Este printre factorii majori în învățare”, a spus medicul într-un interviu televizat.

Această afirmație ar putea schimba complet percepția asupra desertului preferat de sărbători, mai ales că feliile de cozonac, cu generosul lor conținut de cacao, sunt adesea considerate doar o „plăcere vinovată”.

Cacaua – combustibil natural pentru celula nervoasă

Cacaua conține flavonoide, antioxidanți care îmbunătățesc fluxul sanguin către creier și susțin procesele cognitive. Este, practic, un combustibil natural pentru celula nervoasă. În plus, acest ingredient aduce și un strop de fericire prin stimularea secreției de endorfine – motiv în plus să nu ne mai simțim vinovați când tăiem încă o felie de cozonac.

Medicul Vlad Ciurea avertizează însă că este important să alegem dulciuri cu conținut cât mai natural și să evităm combinațiile artificiale și zahărul rafinat. Cozonacul făcut în casă, cu umplutură de cacao și nucă, rămâne o alegere mai sănătoasă decât opțiunile pe care le avem în comerț.

Sursă foto – Arhivă CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult