Băutura alcoolică naturală care tratează mai multe boli. Se prepară dintr-un fruct care crește și în România

  • Publicat:
Băutura alcoolică naturală care tratează mai multe boli. Se prepară dintr-un fruct care crește și în România
Se prepară după aceeași rețetă tradițională românească, transmisă din generație în generație

În farmacii există fel și fel de medicamente și suplimente pentru tot felul de afecțiuni, însă unii români aleg să își prepare acasă leacuri folosite de bătrâni. Pe vremuri, bunicii noștri se tratau cu ceaiuri sau tincturi din plante preparate în casă. Astăzi vă vom prezenta beneficiile nenumărate ale lichiorului din nuci verzi și cum îl poți prepara rapid și simplu acasă. 

Lichiorul medicinal din nuci verzi, remediu pentru numeroase boli

Specialiștii în nutriție recomandă să consumăm cinci porții de nuci verzi în fiecare săptamână, pentru a avea o inimă mai sănătoasă. În vremurile de odinioară, bunicii consumau multe nuci verzi și preparau o băutură naturală din aceste fructe.

Lichiorul de nuci verzi este o băutură alcoolică naturală obținută prin macerarea nucilor verzi în alcool. Se poate adăuga zahăr, condimente și alte arome, după preferințe. Această băutură este apreciată pentru gustul său dulce-amarui și proprietățile sale medicinale, fiind considerat un digestiv natural.

Se prepară după aceeași rețetă tradițională românească, transmisă din generație în generație.

Cum să prepari rapid lichiorul din nuci verzi

Pentru a prepara acest lichior care este un adevărat tonic general, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 20-25 de nuci verzi (culese cât încă mai pot fi tăiate cu cuțitul)
  • 500 g zahăr brun sau miere
  • 1 l alcool rafinat de 40-50° (sau țuică de casă)
  • 1 baton de scorțișoară (opțional)
  • 3-4 cuișoare (opțional)
  • Coaja de la o lămâie bio (opțional).

Mod de preparare:

Prima dată, taie nucile în sferturi, însă ai grijă să folosești mănuși, deoarece piele se pătează puternic. Apoi, pune-le într-un borcan mare de sticlă și adaugă zahărul sau mierea și amestecă bine.

Toarnă alcoolul și adaugă condimentele, apoi închide borcanul și lasă-l la macerat la soare timp de 30-40 de zile, agitând borcanul zilnic. După ce a trecut timpul indicat, strecoară lichiorul și pune-l în sticle închise ermetic. Păstrează-l într-un loc răcoros și întunecat. După minim 2 luni, lichiorul este gata de consum.

După ce a stat la macerat, se consumă în cure de 20-30 zile, câte 1-2 linguriţe, seara, înainte de cină. Lichiorul din nuci verzi are efecte deosebite asupra tubului digestiv, curăță stomacul, stimulează stomacul leneş şi reduce grăsimea din ficat. Cura de lichior de nuci verzi poate purifica sângele şi, în plus, combate viermii intestinali.

foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News