Viața noastră nu merită pusă pe pauză din motiv de menoPAUZĂ!

21.12.2020
Viața noastră nu merită pusă pe pauză din motiv de menoPAUZĂ!

Sunteți pregătite să aflați care sunt simptomele la menopauză? Țineți-vă bine, pentru că urmează o listă tare lungă!

Uscăciune vaginală, bufeuri, scăderea libidoului, pierderea memoriei, tulburări ale dispoziției, oboseala, căderea părului, fragilitatea unghiilor, transpirații nocturne, tulburări de somn, hipersensibilitate, suferințe ale gingiilor, confuzie, tulburări de concentrare, amețeli, incontinență urinară, balonare, creștere în greutate, alergii, miros urât al pielii, sângerări, depresie, anxietate, aritmii, dureri de cap, prurit, tulburări gastrointestinale, indigestie, contracturi musculare, dureri de sâni, dureri articulare, atacuri de panică, cicluri neregulate, uscăciunea ochilor, emotivitate, osteoporoză.

Acum inspirați adânc și haideți să vedem și care e soluția, în opinia medicului nutriționist Mihaela Bilic:

Nu am găsit nicăieri o descriere mai bună a simptomelor care însoțesc menopauza decât în acest film grecesc numit Pauza. Enunțată pe un ton neutru și sec, ceea ce în ochii doctorului pare o banalitate, pentru femeia în cauză reprezintă un dezastru, viața ei este făcută țăndări… Un fleac, m-au ciuruit!, cum ar spune Sergiu Nicolaescu.

Care este soluția? Obligatoriu, tratament de substituție hormonală!

Așa cum un diabetic primește insulină din exterior, pentru că pancreasul lui nu o mai poate sintetiza, și femeile trebuie să primească estrogen și progesteron din exterior atunci când ovarul nu le mai poate sintetiza. Fără hormoni organismul nostru nu poate funcționa optim, se descompune! Ce bine că trăim în secolul XXI, când există pilula de substituție hormonală. Doar așa menopauza nu mai este o fatalitate și poate fi depășită cu normalitate. Viața noastră nu merită pusă pe PAUZĂ din motiv de menoPAUZĂ, a concluzionat medicul.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr.Raluca Oprea: cum poți afla dacă ai ficat gras