Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown, după creșterea masivă a cazurilor. Ce vaccin a fost folosit

05.05.2021
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown, după creșterea masivă a cazurilor. Ce vaccin a fost folosit
Sursa foto:UmairAshfaq / Shutterstock.com

Vaccinul anti-COVID Sinopharm a fost utilizat pentru imunizarea unei mari părți a populației din Insulele Seychelles. Țara se confruntă acum cu un val masiv de noi infecții cu SARS-CoV-2.

Insulele Seychelles au raportat recent o creștere-record a numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus, scrie Bloomberg. Asta în ciuda faptului că 85% din populație s-a vaccinat anti-COVID.

Cele două vaccinuri utilizate sunt Sinopharm, produs de China, și Covishield, echivalentul AstraZeneca produs în India.

Autoritățile din Seychelles se pregătesc să introducă restricții dure ca urmare a creșterii explozive a numărului de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. În doar 72 de ore au fost raportate 497 de noi cazuri de COVID-19, în comparație cu sub 100 de cazuri raportate în a doua jumătate a lunii aprilie.

Creșterea este cu atât mai îngrijorătoare cu cât 85% din populația țării (de aproximativ 98.000 de persoane) a fost deja imunizată cu cel puțin o doză de vaccin. Dintre aceștia, 62,2% au primit și a doua doză de vaccin.

Campania de imunizare din Seychelles a debutat la data de 11 ianuarie. La momentul respectiv, autoritățile au anunțat că au primit 50.000 de doze din vaccinul anti-COVID Sinopharm, ca o donație din partea Emiratelor Arabe Unite. Celălalt vaccin utilizat a fost Covishield, echivalentul AstraZeneca produs în India.

În pofida eforturilor excepționale pe care le depunem, situația legată de COVID-19 din țara noastră este critică acum, a declarat Peggy Vidot, ministrul Sănătății din Seychelles.

Măsurile, care vor fi valabile cel puțin două săptămâni, prevăd închiderea școlilor, interzicerea vizitelor între gospodării, închiderea mai devreme a barurilor, anularea evenimentelor sportive, suspendarea intervențiilor chirurgicale care nu sunt considerate urgențe și închiderea clinicilor medicale de specialitate, cu excepția celor care efectuează tratamente pentru cancer, notează aceeași sursă.

Vaccinul anti-COVID Sinopharm 

Compania Sinopharm a realizat două vaccinuri aproape identice, însă a decis să efectueze două teste clinice în paralel. Iar rezultatele privind eficacitatea vaccinului anti-COVID Sinopharm (BBIBP-CorV) pe bază de virus inactivat au fost diferite.

În urma studiului clinic de fază 3 care a avut loc în Emiratele Arabe Unite s-a arătat că vaccinul are o eficacitate de 86%. În schimb, versiunea realizată la Beijing a înregistrat o eficacitate de 79,34%.

Vaccinul anti-COVID Sinopharm se administrează în două doze, la un interval de 3 săptămâni.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras