Un spital din România are propriul heliport la standarde internaţionale. Vezi care!

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti devine prima unitate medicală din Capitală cu propriul heliport la standarde internaţionale
26.07.2019
Un spital din România are propriul heliport la standarde internaţionale. Vezi care!
Un spital din România are propriul helioport la standarde internaţionale. Vezi care! foto PR

Cu o investiţie de 800.000 de euro şsusţinută în totalitate de MaxBet heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte! Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenţă vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).

Odată cu noul heliport – amplasat pe Blocul Operator Central – pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran, ambele investiţii fiind de asemenea susţinute financiar în integralitate de aceeaşi companie privată.

Timp scurtat la camera de gardă, mai multe şanse la viaţă

Investiţia de 800.000 de euro va oferi o şansă în plus pacienţilor aflaţi în stare gravă şi foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar Bucureşti, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă.

Din toamna 2019 va fi funcţional heliportul

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, este dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecţie şi de stingere a incendiilor.
Conform comunicatului de presă, data de finalizare a proiectului este estimată pentru finalul lunii august – urmând ca punerea în funcţiune să se realizeze în această toamnă.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras