Un singur asimptomatic, până la 100 de cazuri de COVID-19, într-o sală de sport

Un singur asimptomatic a infectat până la 100 de persoane după ce a mers la o clasă de spinning, informează CNN.
19.10.2020 | Necsoiu Alexandra
Un singur asimptomatic, până la 100 de cazuri de COVID-19, într-o sală de sport
Un singur asimptomatic, până la 100 de cazuri de COVID-19, într-o sală de sport

Reprezentanții unui studio de spinning din Hamilton, Ontario, care s-a redeschis în luna iulie, s-au declarat responsabili pentru 61 de cazuri de infectări cu COVID-19, raportează CNN.

Odată cu redeschiderea, reprezentanții studioului au stabilit un protocol de siguranță, inclusiv le cere participanților la clase să poarte masca atât înainte, cât și după antrenament, clienții și membrii staff-ului sunt scanați și se menține evidența fiecărei persoane care ia parte la clasă. În plus, după fiecare clasă de spinning studioul este dezinfectat.

După ce o persoană infectată cu COVID-19, dar asimptomatică, a luat parte la o clasă de spinning, mai multe cazuri pozitive au început să apară. Până la 100 de persoane, inclusiv angajați, clienți și membri familiilor persoanelor care au trecut prin studio au fost expuse noului coronavirus ca rezultat al unui singur vizitator asimptomatic. Autoritățile au transmis printr-un comunicat de presă pentru CNN că numărul cazurilor a fost unul îngrijorător având în vedere faptul că în Hamilton nu au mai fost pacienți care să se confrunte cu noul coronavirus.

”Pandemia ne-a lovit din nou”

Reprezentanții studioului de spinning au oferit detalii în urma unei postări pe Instagram, prin care menționează că ”Atunci când am primit undă verde să deschidem în luna iulie, la fel ca toată lumea, am ezitat, dar am adoptat măsurile de prevenție, ba chiar am mai adăugat, iar pandemia ne-a lovit din nou! A început pe 28 septembrie și cazurile s-au răspândit până pe 5 octombrie”.

Autoritățile au menționat că redeschiderea sălilor pe timpul pandemiei este un pas riscant, explicând din nou faptul că virusul poate fi răspândit prin particule respiratorii și poate supraviețui pentru mai multe zile pe anumite suprafețe. Așadar, cum sălile de fitness sunt spații închise și vin mai multe persoane pentru a se antrena, riscul de expunere este foarte ridicat.

Din fericire, reprezentații studioului au anunțat că toate persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus sunt bine.