Un bărbat a murit după o supradoză de paracetamol. El se trata singur de COVID-19

17.02.2021 | Cristina Tudor
Un bărbat a murit după o supradoză de paracetamol. El se trata singur de COVID-19

Un bărbat a murit după o supradoză de paracetamol. El era infectat cu noul coronavirus și intenționa să se trateze singur acasă, așă a luat paractemol în exces timp de câteva zile.

Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital, după ce a luat mai multe zile la rând câte două tablete de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul omului a cedat și medicii nu au mai avut ce să facă pentru el, potrivit Gândul.ro.

Bătrânul de 70 de ani din Săveni a murit la finalul săptămânii trecută, după ce a luat supradoza de paracetamol, în speranța că va scăpa de COVID.

Bărbatul lua un gram de paracetamol la 4 ore

„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.

Din declarațiile rudelor, bărbatul a luat paracetamol timp de 4 zile, până să se simtă extrem de rău.

Cum se ia paracetamolul

Paracetamolul nu se ia în doze mari sau pe termen lung, deoarece există riscul apariţiei de reacţii adverse.

Excesul de paracetamol poate afecta ficatul, dar pot apărea şi alte efecte adverse, precum: pete roşii sau vineţii de piele, greaţă, vărsături, diaree, balonare, insomnia, alergii, mâncărimi ale pielii, afte, hematuria.

În cazurile severe, excesul de paracetamol poate duce la intoxicaţie, care se manifestă prin somnolenţă, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale puternice, transpiraţie abundentă şi letargie – simptome care impun apelul de urgenţă la medic. Rareori, excesul de paracetamol poate duce și la deces.