Un actor din „Urzeala Tronurilor” a stabilit un nou record mondial

Actorul Hafþór Júlíus Björnsson, interpretul personajului Gregor Clegane din serialul "Urzeala tronurilor", a reuşit să poarte pe umeri un trunchi de copac ce avea o greutate de 650 de kilograme şi o lungime de 10 metri, doborând astfel un record islandez vechi de o mie de ani.
Un actor din „Urzeala Tronurilor” a stabilit un nou record mondial

Actorul Hafþór Júlíus Björnsson, interpretul personajului Gregor Clegane din serialul „Urzeala tronurilor”, a reuşit să poarte pe umeri un trunchi de copac ce avea o greutate de 650 de kilograme şi o lungime de 10 metri, doborând astfel un record islandez vechi de o mie de ani.

Potrivit lefigaro.fr, uriaşul actorul islandez în vârstă de 26 de ani, care are o înălţime de 206 centimetri şi o greutate de 195 de kilograme, a câştigat weekendul trecut concursul „Cel mai puternic viking din lume”, după ce a reuşit să facă cinci paşi purtând pe umeri un trunchi de copac greu de 650 de kilograme şi lung de 10 metri.

Legenda spune că islandezul Ormur Stórólfsson a făcut doar trei paşi în urmă cu o mie de ani, ducând în spate un catarg de corabie care avea exact aceleaşi dimensiuni.

Pentru a instala acel trunchi uriaş pe umerii săi, actorul islandez Hafþór Júlíus Björnsson a avut nevoie de ajutorul oferit de 50 de persoane. Sub greutatea uriaşă, actorul ar fi riscat să îşi fractureze coloana vertebrală dacă ar fi încercat să ridice singur acel trunchi de copac.

Învingător la concursul „Cel mai puternic bărbat din Europa” din august 2014, interpretul personajului Gregor Clegane – supranumit „Muntele” – din „Urzeala tronurilor”, un popular serial fantastic-medieval, speră să câştige primul loc şi la concursul „Cel mai puternic bărbat din lume” din acest an. În 2014, el a ocupat locul al doilea, iar la precedentele două ediţii, în 2013 şi 2012, s-a clasat pe locul al treilea.

„Ei bine, astăzi, dragii prieteni, am intrat în istorie! Pe lângă faptul că am câştigat titlul la concursul «Cel mai puternic viking din lume» pentru al doilea an consecutiv, am purtat acest «monstru» pe o distanţă parcursă în cinci paşi. Spatele meu este bine. Sunt pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivului meu suprem: să câştig concursul «The World’s Strongest Man»! Nimic nu poate să mă oprească! Nimic nu poate să mă doboare!”, a scris actorul Hafþór Júlíus Björnsson pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO „Urzeala tronurilor” are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.

George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Cel de-al cincilea sezon al serialului „Urzeala tronurilor”, produs de HBO, va avea premiera pe micile ecrane nord-americane pe 12 aprilie.

E oficial, Johnny Depp nu mai e burlac!
E oficial, Johnny Depp nu mai e burlac!
Recomandări: