Tratament pentru HIV vindeca si infectia cu HPV

Infectia cu HPV ar putea fi tratata cu ajutorul unui medicament utilizat pentru controlul HIV.

Infectia cu HPV ar putea fi tratata cu ajutorul unui medicament utilizat pentru controlul HIV. Este vorba despre un antiviral pe baza de lopinavir, despre care cercetatorii de la Universitatea Manchester, Marea Britanie, sustin ca stimuleaza sistemul imunitar sa lupte impotriva celulelor infectate.

Localizata la nivelul colului uterin, infectia cu HPV este direct implicata in declansarea cancerului cervical. Lopinavir se pare insa ca are puterea de a distinge intre celulele sanatoase si cele bolnave si de a le distruge pe acestea din urma.

Cum actioneaza? Specialistii sustin ca medicamentul reactiveaza sistemul antiviral al organismului, a carui activitate este suprimata in caz de infectie. In tarile dezvoltate, HPV este responsabil cu aparitia celor mai multe cazuri de cancer de col.

Mai mult decat atat, virusul ucigas poate genera si alte forme de cancer, cum ar fi cel bucal sau cel de gat – maladii ce afecteaza ambele sexe si a caror incidenta a inregistrat, in ultimii ani, o continua crestere.

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU