„Transformăm lacrimile în zâmbete” – ședințe de psihoterapie gratuite pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie

24.08.2021
„Transformăm lacrimile în zâmbete” – ședințe de psihoterapie gratuite pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie
Sursa foto: Shutterstock

Începând cu 24 august, persoanele cu probleme de anxietate sau depresie pot beneficia de psihoterapie gratuită. În cadrul campaniei „Transformăm lacrimile în zâmbete”, inițiată de depreHUB cu sprijinul unui lanț de supermarketuri, 200 de români vor fi integrați în programul de psihoterapie de criză și vor primi suport psihologic.

În România, 1 din 10 persoane este afectată de depresie. Peste 50% dintre persoanele care suferă de depresie nu știu că au această afecțiune și mai puțin de 30% ajung să se trateze.

De cele mai multe ori, de teama stigmatizării sau din lipsa de bani, românii nu ajung la psiholog. La aceasta se adaugă contextul pandemic din ultimul an care, pe fondul riscului de sărăcie și excluziune socială, a vulnerabilizat emoțional populația ducând la declanșarea episoadelor de anxietate și depresie.

Beneficiarii campaniei vor fi persoanele care suferă de atacuri de panică, stări de anxietate sau depresie

Campania „Transformăm lacrimile în zâmbete” este un demers social inițiat cu scopul de a oferi acces persoanelor defavorizate la servicii de psihoterapie și de a le asigura o intervenție rapidă și specializată în situații de criză emoțională.

Scopul terapiei de criză este de a readuce beneficiarul la nivelul său de competență și funcționare adaptativă din perioada de pre-criză și de a scădea impactul emoțional negativ al evenimentului la care a fost supus.

Beneficiarii campaniei vor fi persoanele care suferă de atacuri de panică, stări de anxietate sau depresie și care au nevoie de sfatul și ajutorul unui specialist în plină criză emoțională.

Alături de cele două linii de helpline depreHUB, pentru adolescenți și adulți, cazurile sociale au făcut și vor face parte din preocupările Asociației Happy Minds. Există încă o parte semnificativă de populație pentru care serviciile psihologice sunt de neatins, dar alături de partenerii noștri vom reuși să le asigurăm acestor oameni suportul specializat și personalizat de care au atât de mare nevoie.

România se confruntă nu numai cu o criză emoțională, ci și cu o criză a serviciilor și accesibilității acestora. De aceea este foarte important pentru comunitatea oamenilor de afaceri să înțeleagă că a sprijini astfel de demersuri este o dovadă de responsabilitate socială. Să ne conectăm între noi, să cooperăm și să dăm speranță sunt atribute de sănătate emoțională pentru fiecare dintre noi. Doar împreună putem transforma lacrimile în zâmbete, declară psiholog Yolanda Crețescu.

Programul campaniei „Transformăm lacrimile în zâmbete” 

Campania se va desfășura în perioada 24 august 2021 – 31 octombrie 2022, la nivel național.

În cadrul campaniei, persoanele defavorizate pot beneficia de 5 sesiuni online de terapie gratuită susținute de către psihologii depreHUB. Se pot înscrie în program următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele cu venituri individuale sub salariul minim pe economie;
  • Vârstnicii cu pensia sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele neasigurate medical;
  • Elevii și studenții care au în familie venituri sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele fără ocupație.

Înscrierea în program se face online, în limita locurilor disponibile. Fiecare solicitare trebuie să fie însoțită de un dosar care urmează a fi validat de către echipa Asociației Happy Minds.

Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator