TOP 5 intervenții chirurgicale de la nivelul mâinii. Ce costuri suportă pacienții

Dr. Iulian-Daniel Vîlcioiu, medic specializat în ortopedie şi traumatologie, spune că cele mai frecvente intervenții din perioadele amintite se referă în principal la chirurgia pumnului.
31.08.2021
TOP 5 intervenții chirurgicale de la nivelul mâinii. Ce costuri suportă pacienții
TOP 5 intervenții chirurgicale de la nivelul mâinii. Ce costuri suportă pacienții

Vara și iarna sunt practicate cel mai des sporturile în aer liber, ceea ce crește riscul unor accidentări care necesită intervenții mai ales la nivelul membrelor superioare. Dr. Iulian-Daniel Vîlcioiu, medic specializat în ortopedie şi traumatologie, doctor în ştiinţe medicale cu supraspecializare în chirurgia mâinii, spune că cele mai frecvente intervenții din perioadele amintite se referă în principal la chirurgia pumnului.

TOP 5 intervenții solicitate

Într-un Top 5 al celor mai solicitate astfel de intervenții, acesta punctează pe primul loc fracturile de pumn de os scafoid, radius, pentru care un pacient plătește, în medie, 1.700 de euro. Însă, pentru cazurile complexe, prețul poate ajunge și la 2.400 de euro. Pe locul doi se situează sindromul de tunel carpian (400 de euro), intervenție urmată de maladia Dupuytren (600-800 euro), artrozele degetelor (circa 1.800 euro) și artroscopia de pumn (aproximativ 1.600 euro).

”Prețurile țin foarte mult de durata intervenției și implanturile folosite, fiecare intervenție având un preț diferit. În așa fel, mă asigur că și procesul financiar este unul corect. În general, vara și iarna crește numărul unor astfel de intervenții cu 20%”, declară medicul Iulian-Daniel Vîlcioiu.

 

Recomandare video
Tensiune crescută în sarcină: ce e de făcut explică dr. Ingrid Gheorghe, Sanador