Top 5 cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global

Studiul realizat în 22 de ţări pe un eşantion de 27.000 de respondenţi arată că pe primul loc s-ar afla răceala, gripa şi durerile în gât.
Top 5 cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global

Studiul realizat în 22 de ţări pe un eşantion de 27.000 de respondenţi arată că pe primul loc s-ar afla răceala, gripa şi durerile în gât.

Un studiu online realizat recent de GfK arată că jumătate din populaţia globului a suferit de răceală în ultimele 12 luni, iar peste un sfert dintre cei chestionaţi acuză suferă de insomnie sau de tulburări ale somnului. Studiul, realizat pentru a analiza stările de disconfort fizic experimentate în ultimele 12 luni, a fost realizat pe un eşation de 27.000 de persoane din 22 de ţări.

 
La nivel internaţional, cele mai comune cinci afecţiuni în ultimele 12 luni sunt răceala (care a fost asociată cu tuse, dureri în gât, infecţii ale tractului respirator superior) sau gripa şi a fost raportat de peste jumătate dintre ei, probleme cu somnul (27%), dureri musculare sau articulare din cauza unei accidentări sau a efortului excesiv (25%), probleme cu greutatea în exces (21%) şi migrene sau dureri de cap severe (21%).
 
Topul celor mai frecvente afecţiuni este următorul:

Locul 1 – Răceli, gripă şi dureri în gât (51% dintre respondenţi);

Locul 2 – Insomnie sau tulburări ale somnului (27% dintre respondenţi);

Locul 3 – Dureri musculare sau articulare (25% dintre respondenţi);

Locul 4 – Probleme cu greutatea în exces (21% dintre respondenţi);

Locul 5 – Migrene sau dureri de cap severe (21% dintre respondenţi).

 
Mai multe persoane din Cehia şi din Rusia decât din ​​celelalte ţări studiate au suferit de răceală sau de gripă în ultimele 12 luni, situându-se la 67%, respectiv 62%. La polul opus, America şi Japonia se confruntă cel mai puţin cu stările gripale (ambele, situându-se la 39%). Când vine vorba de insomnie, Suedia are cel mai mare procent de persoane afectate (41%), urmată de Cehia şi Turcia (ambele cu 40%). Naţiunea a cărei populaţie se bucură de cel mai bun somn nocturn este Japonia, acolo unde doar 13% semnalează tulburări de somn.
 
Există unele diferenţe clare între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte afecţiunile de care suferă. Femeile, în procente mai mari decât bărbaţii, afirmă că au experimentat în ultimele 12 luni aproape toate suferinţele analizate de studiul GfK.
 
Ambele sexe consideră răceala sau gripa ca fiind una dintre cele mai frecvente afecţiuni (53% dintre femei, respectiv 49% dintre bărbaţi).
 
În cazul femeilor, următoarea cea mai comună nemulţumire este insomnia (32%), în timp ce pentru bărbaţi, există egalitate între durerile musculare sau articulare, cauzate de efort sau accidentări, şi insomnie (ambele situându-se la 24%), scrie eva.ro.
 
Există, de asemenea, o reaşezare a afecţiunilor în top 5 pentru fiecare gen. Pentru femei, migrena sau durerile de cap severe reprezintă al treilea motiv de nemulţumire atunci când vine vorba de sănătate, dar nu figurează în primele cinci afecţiuni reclamate de bărbaţi (27% dintre femei se plâng de acestea şi doar 15% dintre bărbaţi). În cazul bărbaţilor, arsurile la stomac sau refluxul gastroesofagian este a patra cea mai comună problemă de sănătate, dar aceasta nu figurează în top 5 pentru femei – chiar dacă mai multe femei decât bărbaţi declară că au experimentat în ultimul an aceste simptome (19% dintre bărbaţi şi 21% dintre femei).
 
(Sursa: Gandul)
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată