TOP 10 cele mai instagrammable grădini botanice din întreaga lume

Ce să vezi, milenialii îşi fac vacanţele în funcţie de postările de pe Instagram. TOP 10 cu cele mai vizitate grădini botanice.
TOP 10 cele mai instagrammable grădini botanice din întreaga lume

Nu mai este niciun secret. Zilele de vară şi-au făcut simţite prezenţa, iar odată cu primele semne încep şi pregătirile noastre pentru viitoarele vacanţe. Dar cum ne alegem următoarea destinaţie? Atunci când ne planificăm vacanţele luâm în calcul mai mulţi factori precum buget, climă şi scopul vacanţei. Unii dintre noi preferă să se relaxeze şi să-şi încarce complet bateriile, în timp ce alţii îşi doresc să exploreze şi să descopere noi culturi şi obiective turistice.

Surprinzător, în ultimii ani, social media a devenit o sursă de inspiraţie în privinţa următoarelor destinaţii şi, cum multe dintre ele sunt ”instagrammable”, după câteva fotografii pe care le vedem în mediul online ne putem alege cu uşurinţă locurile pe care musai trebuie să le vizităm. Fie că vorbim de ţări, oraşe, muzee sau pur şi simplu ne dorim să ajungem la anumite concerte şi festivaluri de muzică, milenialii aleg să se ghideze din mediul online.

Aşadar, astăzi este despre grădini botanice. Farawayfurniture a analizat de câte ori grădinile botanice de pe glob au fost destinaţii pe Instagram şi astfel, folosing hashtag-urile potrivite au reuşit să ţină pasul postărilor per locaţie. Aşa a luat naştere TOP 10 cele mai instagrammable grădini botanice din lume. Care dintre acestea ocupă primul loc?

Cu un număr de 919,879 de postări Gardens by the Bay, Singapore ocupă prima poziţie şi are a patra cea mai scumpă taxă de intrare: aproximativ 18.16 euro de persoană. Pe locul doi în clasament se situează Kew Royal Botanic Gardens din Marea Britanie cu 622.176 de postări. Aici regăsim peste 50.000 de specii diferite de plante din patrimoniul UNESCO, iar în privinţa taxei de acces este a treia cea mai scumpă: 18.52 euro de persoană.

Keukenhof, situată în Lisse, Olanda se află pe locul trei în clasament cu un număr de 528.943 de postări, urmată de Whilst Jardim Botanico, Rio de Janeiro (278,628 postări) şi Jardin Majorelle, Marrakech (cunoscută şi ca grădina YSL) cu 236,307 postări, pe locurile patru şi cinci. Interesant este că cea mai scumpă grădină botanică se află pe locul şapte. Este vorba de Eden Project, Marea Britanie, unde taxa de acces este de 29.19 euro de persoană (194.055 postări). A doua cea mai mare taxă de acces este în Pennsylvania’s Longwood Gardens (20.41 euro de persoană) şi se clasează pe locul şase în clasament, cu 228.691 de postări.

Locurile opt, nouă şi zece sunt ocupate de Summer Palace, Beijing cu 168.610 postări, Villa d’Este, Tivoli, Italia cu 137.547 postări şi Kirstenbosch National Botanical Garden din Cape Town, Africa de Sud, cu 122.184 de postări pe Instagram.

Recomandări: