Terapie inedită împotriva acneei – plimbatul melcilor pe faţă

Probababil aţi tot auzit în ultima vreme de cemele miraculoase pe bază de extract de melc care vindecă acnee, previne îmbătrânirea, elimină celulele moarte, reduce inflamaţiile şi hidratează în profunzime pielea.
24.07.2013
Terapie inedită împotriva acneei – plimbatul melcilor pe faţă

Probababil aţi tot auzit în ultima vreme de cremele miraculoase pe bază de extract de melc care vindecă acneea, previn îmbătrânirea, elimină celulele moarte, reduc inflamaţiile şi hidratează în profunzime pielea.

Japonezii s-au gândit să meargă puţin mai departe cu această idee şi au deschis un centru SPA, unde melcii vii sunt vedetele.

Cei care au pus la cale această terapie susţin că substanţa vâscoasă produsă de melci este foarte bogată în proteine, antioxidanţi şi acid hialuronic, nutrienţi care ajută pielea să arate impecabil, iar secretul constă în hrănirea moluştelor doar cu produse organice, pe bază de morcovi, sfeclă şi spanac japonez.

Terapia constă în plimbarea melcilor pe suprafaţa pielii iar o şedinţă poate ajunge până la 250 de dolari.

Medicii nu privesc însă cu ochi buni această terapie cu melci vii deoarece, consideră ei, aceste moluşte sunt purtătoare de paraziţi şi pot duce la apariţia unor probleme grave de sănătate, cum ar fi meningita sau schistosomiaza.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea