Terapia hormonală, benefică pentru sistemul muscular

Oamenii de ştiinţă au reuşit să demonstreze că terapia de subtituţie hormonală (TSH), metodă folosită în special de femeile aflate la menopauză, poate creşte rezistenţa musculară a femeilor. În trecut, acestă terapie beneficia de publicitate negativă şi asta deoarece au existat experimente care au relevat că efectele adverse ale TSH constau în risc crescut de cancer mamar şi boli cardiovasculare.
  • Publicat:
Terapia hormonală, benefică pentru sistemul muscular

Oamenii de ştiinţă au reuşit să demonstreze că terapia de subtituţie hormonală (TSH), metodă folosită în special de femeile aflate la menopauză, poate creşte rezistenţa musculară a femeilor.


În trecut, acestă terapie beneficia de publicitate negativă şi asta deoarece au existat experimente care au relevat că efectele adverse ale TSH constau în risc crescut de cancer mamar şi boli cardiovasculare.


Totuşi, dacă este adaptată individual pentru fiecare persoană, această metodă de substituţie hormonală are mai multe beneficii importante pentru sănătate decât riscuri.


Cu cât muşchii vor fi mai tonifiaţi, cu atât mai multă energie va avea organismul, iar grăsimea se va topi rapid, împiedicând instalarea afecţiunilor asociate, cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea, diabetul, cancerul, osteoartrita şi bolile respiratorii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea: cum apare, cum o influențează hormonii și ce soluții există