Tenul uscat imbatraneste cel mai repede

Dermatologii spun ca fiecare varsta are un tip adecvat de produse cosmetice, insa, in cazul tenului uscat lucrurile sunt mai complicate.
Tenul uscat imbatraneste cel mai repede
Tenul uscat imbatraneste cel mai repede

Dermatologii spun ca fiecare varsta are un tip adecvat de produse cosmetice, insa, in cazul tenului uscat lucrurile sunt mai complicate. „Tenul uscat imbatraneste mai repede, pentru ca el are glande sebacee mai putin secretante, deci nu este hidratat, nu are sebum (grasime) si se stafideste.

De aceea, este bine ca tinerele cu ten uscat sa foloseasca o crema hidratanta mai grasa”, avertizeaza dr. Viviana Iordache. Pentru o ingrijire corecta a tenului, dermatologii ne recomanda sa nu ne spalam fata cu apa calda, pentru ca rideaza pielea si sa folosim un sapun cu glicerina, pentru copii sau unul bland, dar in nici un caz unul cu soda.

Sapunul lichid, care deshidrateaza pielea, si cel antibacterian trebuie folosite ocazional. De asemenea, si nicotina din tigari altereaza foarte mult gradul de hidratare al pielii.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică