Tendinţe în materie de băuturi alcoolice

Tendinţele în materie de băuturi alcoolice se schimbă de la an la an, la fel ca şi cele din alimentaţie, iar în vara acestui an la mare modă vor fi o serie de arome noi, dar şi cocktailuri clasice reinventate.
13.04.2015
Tendinţe în materie de băuturi alcoolice

Tendinţele în materie de băuturi alcoolice se schimbă de la an la an, la fel ca şi cele din alimentaţie, iar în vara acestui an la mare modă vor fi o serie de arome noi, dar şi cocktailuri clasice reinventate, relateaza Mediafax.

Verdeţuri la pahar

Super-alimentele şi ingredientele organice sunt la mare căutare în listele barmanilor şi specialiştilor în mixologie, care au lansat noi combinaţii de băuturi alcoolice cu alimente verzi precum spanac şi varză creaţă. Astfel a apărut pe piaţă votca infuzată cu mazăre verde şi mentă, perfectă pentru zilele de vară, potrivit producătorului Marks&Spencer, care o recomandă în amestecuri cu apă tonică.

Iar cocktailul clasic Woo Woo (votcă, rachiu de piersici şi suc de merişoare) se serveşte vara aceasta aromatizat cu salvie, rozmarin şi anason.

Vinuri din ţări noi

India şi Brazilia intră încet pe piaţa producătorilor de vinuri, cu produse aromate şi viabile din punct de vedere comercial, dar şi ţări cu tradiţie cunosc o revenire în domeniu, după câteva decenii – Georgia şi Grecia.

Vinuri cu denumiri ciudate, precum Öküzgözü, Koshu, Malagozia, Malvasia, Xinomavro, Agiorgitiko, Assyrtiko şi Teroldego au intrat şi ele pe lista de anul acesta.

Cocktailuri gata preparate, comercializate la sticlă

Mai puţin timp petrecut la bar, mai multe băuturi servite într-un timp scurt. Numeroşi producători de băuturi spirtoase au lansat astfel de cocktailuri, existând în prezent pe piaţă mojito, băuturi aromatizate cu castravete şi mentă, margarita, espresso Martini etc.

Vermut – amestecat sau agitat

Cocktailurile clasice cunosc o revenire, aşa cum este celebrul Martini pe care îl consuma James Bond. Vânzările de produse de tip vermut au înregistrat creşteri spectaculoase. Vermutul este de altfel perfect ca băutură pentru zilele de vară.

Clasicul bitter

La origine medicament, bitterul adaugă puţină sofisticare cocktailurilor, pentru că sunt puternic aromate. Sunt un element „must have” în barul oricărui cunoscător.

Berea fără gluten

Iniţial dezvoltată pentru persoanele cu intoleranţă la gluten, a devenit o alegere şi pentru persoanele care vor să aibă o viaţă sănătoasă. Aroma ei este uşor diferită faţă de aceea pe care o are berea clasică, uşor fructată.

Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt
Recomandări: