Telefonul inteligent care măsoară nivelul de colesterol

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell au găsit o metodă inedită pentru măsurarea colesterolului. De acum încolo nu mai trebuie să mergeţi la doctor să vă faceţi analizele pentru a afla nivelul colesterolului. SmartCARD este o aplicaţie ce se foloseşte la un smartphone împreună cu un dispozitiv ce se ataşează de telefon.
Telefonul inteligent care măsoară nivelul de colesterol

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell au găsit o metodă inedită pentru măsurarea colesterolului. De acum încolo nu mai trebuie să mergeţi la doctor să vă faceţi analizele pentru a afla nivelul colesterolului. 

SmartCARD este o aplicaţie ce se foloseşte la un smartphone împreună cu un dispozitiv ce se ataşează de telefon.

Dispozitivul extrage o picătură de sânge, apoi trimite o fotografie telefonului cu ajutorul camerei foto, iar aplicaţia analizează culoarea sângelui, determinând astfel nivelul de colesterol.

Aplicaţia este încă în stadiul de dezvoltare, iar inventatorii vor să reuşească să analizeze şi nivelurile LDL şi HDL, adică colesterolul „rău” şi cel „bun”.  

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Iaurtul cu fructe, bombă calorică?
Iaurtul cu fructe, bombă calorică?
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică