Târg „De Mărţişor” la Muzeul Satului din Capitală

Mărţişoare croşetate, pictate şi parfumate sunt doar câteva dintre ofertele cu care Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală vine în întâmpinarea bucureştenilor la Târgul "De Mărţişor", care va avea loc între 24 februarie şi 8 martie
26.02.2014
Târg

Mărţişoare croşetate, pictate şi parfumate sunt doar câteva dintre ofertele cu care Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală vine în întâmpinarea bucureştenilor la Târgul „De Mărţişor”, care va avea loc între 24 februarie şi 8 martie, se arată pe site-ul instituţiei muzeale.

Mărţişorul, reprezentat de un şnur bicolor – alb şi roşu -, marchează în calendarul popular pragul dintre anotimpul friguros al iernii şi cel călduros al primăverii. Muzeul Satului încearcă să pună în valoare această sărbătoare a începutului de primăvară, prin aducerea în conştiinţa oamenilor a valorilor universale de civilizaţie creştină, facilitând accesul la vechi valori precreştine.

Astfel, se doreşte conservarea, permanentizarea şi promovarea acestor străvechi datini şi obiceiuri, ajutând la înţelegerea transferului rolului mărţişorului din obiect cu valoare de talisman în obiect artizanal.

Astfel, în perioada 24 februarie – 8 martie, de luni până duminică, între orele 9.00 şi 17.00, în curtea muzeului, persoanele interesate vor găsi mărţişoare diverse şi vesele, realizate de meşteri şi de artişti plastici.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine