Țara care interzice țigările pe viață pentru generațiile viitoare

09.12.2021
Țara care interzice țigările pe viață pentru generațiile viitoare
Noua Zeelandă va interzice tinerilor să cumpere țigări/ Foto: Shutterstock

Noua Zeelandă vrea să elimine complet fumatul astfel că va promulga o lege ce interzice vânzarea de țigări viitoarelor generații.

Oricine s-a născut după 2008 nu va mai putea să cumpere produse cu tutun pe parcursul vieții lor, se arată într-o lege din Noua Zeelandă care va fi promulgată anul viitor, potrivit BBC.

„Vrem să ne asigurăm că tinerii nu se apucă niciodată de fumat”, a spus ministrul Sănătății dr. Ayesja Verall.

Autoritățile din Noua Zeelandă și-au propus să elimine complet acest viciu dăunător, astfel că, pe lângă reformele care reduc accesul la tutun, produsele comercializate vor avea niveluri mai mici de nicotină.

„Va ajuta oamenii să se lase sau să treacă la produse mai puțin nocive, iar tinerii nu vor mai fi dependenți de nicotină”, a spus prof. Janet Hook, de la Univesitatea din Otago.

Noua Zeelandă vrea să elimine complet fumatul

Noua Zeelandă vrea să reducă rata fumatului la 5% până în 2025, cu scopul de a elimina complet acest viciu în viitor.

Momentan, 13% din populația Noii Zeelande fumează, procentul scăzând de la 18%, față de acum 10 ani.

Ministrul Sănătății din această țară spune că unul din patru cazuri de cancer sunt cauzate de fumat și că rămâne principala cauză de deces ce poate fi prevenit.

Numărul magazinelor autorizate să vândă țigări va scădea drastic de la 8.000, în acest moment, la sub 500, potrivit oficialilor.

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă