Suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă, retrase de pe piață

29.08.2021
Suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă, retrase de pe piață
Sursa foto: Shutterstock

Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la vânzare a mai multor suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Persoanele care au achiziționat aceste produse din loturile-problemă sunt sfătuite să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat. Este necesară prezentarea bonului fiscal pentru a primi înapoi contravaloarea produselor.

Aici puteți vedea lista cu suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă.

Suplimentele alimentare contaminate cu oxid de etilenă au ca dată de expirare anul 2022, 2023 sau 2024. Printre acestea se numără Calciu, Magneziu, Zinc (capsule și plicuri), Ginkgo Biloba cu Magneziu (capsule), Calciu plus Vitamina D3 (capsule).

Poziția oficială Alevia

Compania anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.

Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .

Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia.

Alevia colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme.

Retragerea se aplică numai pentru loturile de produse din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .

Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze Alevia la: [email protected]  Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: