Sucul de struguri, perfect pentru cei care vor să slăbească!

Strugurii au calitati remarcabile in a feri organismul de riscul sindromului metabolic si de problemele care survin o data cu instalarea obezitatii.
Sucul de struguri, perfect pentru cei care vor să slăbească!

De obicei, multi nutritionisti spun „nu” cand sunt intrebati daca strugurii pot fi strecurati in dieta unei persoane care vrea sa slabeasca. Totusi, un studiu recent demonstreaza ca strugurii au calitati remarcabile in a feri organismul de riscul sindromului metabolic si de problemele care survin o data cu instalarea obezitatii.

Toamna se apropie cu pasi repezi, iar primele fructe-vedeta sunt deja pe tarabe. Vorbim despre struguri, de care multi se feresc, stiind faptul ca sunt cam plini de calorii. Totusi, un ciorchine de dimensiuni medii sau un pahar de suc proaspat de struguri sunt alegeri extrem de benefice pentru sanatate. Aceasta datorita resveratrolului, care se gaseste din belsug in sortimentele de culoare rosie.

Se pare ca aceasta substanta antioxidanta declanseaza producerea unui hormon numit adiponectina care protejeaza vasele de sange impotriva inflamatiilor, creste toleranta la glucoza, imbunatateste functia de producere a insulinei si impiedica instalarea sindromului metabolic si a afectiunilor cardiace.

Aceste descoperiri pot fi de mare ajutor grasutilor care se confrunta si cu inflamatii ale arterelor. Concluzia cercetatorilor este una singura: fie ca vreti sa slabiti, fie ca vreti sa preveniti afectiunile cardiace care se mostenesc din familie, cateva boabe de struguri rosii sau un pahar mic de suc fac bine daca sunt strecurate regulat in dieta.

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație
Recomandări: