SUA va cumpăra 500.000 de doze suplimentare de Evusheld, anticorpul monoclonal AstraZeneca

13.01.2022
SUA va cumpăra 500.000 de doze suplimentare de Evusheld, anticorpul monoclonal AstraZeneca

În timpul unui briefing de la Casa Albă desfășurat pe 12 ianuarie, guvernul SUA a anunțat că a fost de acord să achiziționeze alte 500.000 de doze de Evusheld, anticorpul monoclonal AstraZeneca cu acțiune prelungită pentru prevenirea COVID-19.

Acest anunț se adaugă celor 700.000 de doze de Evusheld deja convenite pentru cumpărare cu guvernul SUA. Livrarea acestor 500.000 de doze suplimentare, este anticipată în primul trimestru al anului 2022.

Evusheld este destinat să protejeze cele mai vulnerabile populații, inclusiv imunodeprimați, care prezinta protecție limitată sau deloc de la vaccinuri și au în prezent puține opțiuni în fața creșterii rapide a cazurilor de COVID-19 observată în ultimele săptămâni, rămânând la risc crescut.

Aproximativ 2% din populația globală este considerată cu un risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19. Acesta include persoanele cu cancere de sânge sau alte tipuri de cancer care sunt tratate cu chimioterapie și cei care iau medicamente după un transplant de organ sau care iau medicamente imunosupresoare pentru afecțiuni precum scleroza multiplă și artrita reumatoidă.

Evusheld, singura terapie cu anticorpi monoclonali autorizată în SUA

Evusheld este singura terapie cu anticorpi autorizată pentru utilizare de urgență în SUA pentru profilaxia (prevenirea) pre-expunere a COVID-19 și s-a demonstrat că păstrează activitatea de neutralizare împotriva variantei Omicron, precum și a tuturor celorlalte variante îngrijorătoare până în prezent.

Prevenția infecției cu COVID-19 la persoanele imunocompromise, în loc să aștepte să se trateze această populație vulnerabilă odată ce se infectează, este un obiectiv important în lupta împotriva pandemiei.

Evusheld este, de asemenea, autorizat pentru utilizare de urgență pentru prevenirea COVID-19 în alte câteva țări și se află în procedură de rolling review la Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA).

Acordul de astăzi va aduce protecție unora dintre cele mai vulnerabile persoane din SUA, inclusiv celor imunodeprimați, a căror protecție prin vaccinare este limitată sau absentă și care au în prezent puține opțiuni în fața creșterii rapide a cazurilor de COVID-19 observată în ultimele săptămâni.

Evusheld este singura terapie cu anticorpi care a primit autorizație de utilizare de urgență în SUA pentru profilaxia pre-expunere și una dintre cele două terapii cu anticorpi autorizate care prezintă activitate de neutralizare împotriva Omicron și a tuturor celorlalte variante a declarat Iskra Reic, Vicepreședinte executiv Vaccinuri și Terapii Imune la AstraZeneca.

Radu Răşinar, Country President România, a declarat că răspândirea variantei Omicron este îngrijorătoare, iar Evusheld reprezintă o şansă complementară vaccinării.

Răspândirea accelerată a variantei Omicron este îngrijorătoare. Evusheld, care își păstrează capacitatea neutralizantă împotriva variantei Omicron, reprezintă o șansă complementară vaccinării pentru persoanele imunocompromise care nu au capacitatea de a dezvolta un răspuns adecvat și care prezintă un risc crescut în cazul infectării cu COVID-19.

Dorim ca împreună cu autoritățile din România să identificăm rapid cele mai bune modalități de acces pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar și a oferi o șansă suplimentară grupului de pacienți vulnerabili a declarat Radu Rășinar, Country President România.

https://www.astrazeneca.com/media-centre/statements/2022/evusheld-usg-agreement.html

Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine