Ştii care este ambalajul perfect pentru apă?

Ambalajul ideal pentru apă (de altfel şi pentru celelalte alimente) este ceramica, urmată îndeaproape de sticlă. De ce ceramica?
25.08.2014
Ştii care este ambalajul perfect pentru apă?

Ambalajul ideal pentru apă (de altfel şi pentru celelalte alimente) este ceramica, urmată îndeaproape de sticlă.

De ce ceramica? Pentru că aceasta are o acţiune specială, catalitică, purificatoare asupra apei, datorită compoziţiei şi structurii sale poroase, ce oferă o suprafaţă enormă de contact cu moleculele şi structurile apei.

Bineînţeles, cele de mai sus sunt spuse la modul ideal…Apa este cumpărată frecvent, în cantităţi foarte mari, deci ambalajele de ceramică ori de sticlă nu ar fi nici practice (fiind foarte grele), nici profitabile din punct de vedere financiar, ducând produsul la preţuri mult prea mari.

Un ambalaj PET de calitate este OK…cu menţiunea că trebuie să aveţi mare grijă la modul în care îl manevraţi! Mai bine zis, nu ţineţi sticlele aproape de sursele de căldură sau în soare, deoarece ambalajele din PET – polietilentereftalat – umplute cu apă şi expuse la căldură şi lumină solară, cedează ftalaţi (substanţe care pot cauza dereglări hormonale).

Ce altceva mai puteţi face? Cumpăraţi-vă pentru acasă sau la birou recipiente de ceramică sau sticlă şi, atunci când aveţi posibilitatea, turnaţi apa din sticlele de plastic într-un asemenea recipient. În acest fel, apa va fi ferită de orice compus chimic cu efect negativ asupra organismului şi vă va hidrata mai bine!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Anevrismul de aortă ascendentă: simptome și tratament