Spitalele din Bistriţa Năsăud se modernizează. 28 milioane de lei alocaţi

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a vizitat de curând Spitalul judeţean de urgenţă Bistriţa Năsăud şi a prezentat planul de investiţii pentru această unitate.
30.04.2019
Spitalele din Bistriţa Năsăud se modernizează. 28 milioane de lei alocaţi
Spitalele din Bistriţa Năsăud se modernizează. 28 milioane de lei alocaţi, foto 123rf.com

Ministrul Sănătăţii a explicat că la nivelul Ministerului Sănătăţii a fost înfiinţată o Comisie de Evaluare a MS care aprobă,  pe criterii de eficienţă şi oportunitate, alocările de buget pentru viitoarele investiţii din unităţile sanitare.

Bugete istorice pentru spitale

„Bugetul Ministerului Sănătăţii de investiţii este unul istoric anul acesta pentru că noi, cei din Guvern, am înţeles că după creşterea salarială este nevoie ca medicii să aibă şi condiţii pentru desfăşurarea activităţii si asigurarea unui act medical de înaltă calitate „, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va investi 26 milioane de lei in spitalul judeţean. Din aceste fonduri, 8 milioane deja au deja alocate pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea secţiei de ATI şi a Centrului de Transfuzie Sanguină, iar alte 18 milioane de lei vor fi direcţionate pentru dotare cu aparatură medicală a unităţii.
Tot în judeţ, Spitalul Orăşenesc Năsăud va primi peste 1, 4 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală,  iar Spitalul Orăşenesc Beclean alte 5 milioane de lei.
 
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează