Sosul picant provoacă insomnii și strică somnul

Dacă suferi de indigestie sau reflux acid, cel mai bine este să eviți alimentele picante sau sosul picant înainte de somn.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sosul picant provoacă insomnii și strică somnul
Foto: envato

Nu degeaba se spune că „Ești ceea ce mănânci”. Alimentele pe care le consumăm dictează tot ce se întâmplă atât în interiorul organismului, cât și la exterior. Mai exact, ceea ce consumăm ne poate afecta sănătatea, tenul, dar și greutatea. Sosul picant poate fi vinovat, de exemplu, de lipsa somnului.

Sosul picant, vinovat pentru insomnii

Cercetările au demonstrat de-a lungul anilor că alimentele, sosurile picante sau mâncărurile picante pot afecta calitatea somnului.

Un studiu publicat în The International Journal of Psychophysiology, realizat de o echipă de cercetători din Australia a avut în vedere două grupe de participanți care, înainte de a merge la somn, au consumat muștar și sos tabasco. În nopțile în care s-au consumat mâncăruri picante, participanților li s-a modificat somnul și nu s-au mai putut bucura de un somn de calitate.

Oamenii de știință consideră că există o legătură cu procesul organismului de termoregulare în urma indigestiei.

Dacă suferi de indigestie sau reflux acid sau ai o sensibilitate la ardeii iuți, cel mai bine este să eviți alimentele picante înainte de somn. Aceștia conțin capsaicină, un ingredient activ care elimină catecolamina, care la rândul ei are un efect de stimulare a creierului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân