Somnul cu intreruperi afecteaza memoria

Somnul intrerupt afecteaza capacitatea animalelor de a-si aminti imagini familiare.
Somnul cu intreruperi afecteaza memoria
Somnul cu intreruperi afecteaza memoria

Somnul intrerupt afecteaza capacitatea animalelor de a-si aminti imagini familiare, demonstreaza ultimul studiu realizat de americanii de la Universitatea din Stanford. Studiul a fost realizat pe soareci, iar decoperirile publicate in jurnalul Proceedings of the National Academy of Science ar putea explica problemele de memorie ale bolnavilor de Alzheimer si de apnee nocturna.

„Continuitatea somnului este unul din cele mai importante elemente afectate in diverse boli patologice care afecteaza memoria, printre care si boala Alzheimer”, au declarat cercetatorii.

Dorm prost si alcoolicii si bolnavii de apnee nocturna, o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin intreruperea repetata a respiratiei in timpul somnului. „Din pacate, am concluzionat ca indiferent de cat de scurt este somnul, chiar si o mica intrerupere a acestuia duce la inrautatirea starii memoriei”, au completat cercetatorii. In schimb, nu s-a demonstrat faptul ca tulburarile de somn ar provoca aceste boli, mai arata studiul.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Baieteii sportivi nu sunt agresivi
Baieteii sportivi nu sunt agresivi
Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație
Recomandări: