Şoc anafilactic în timpul sexului: cum a ajuns o femeie în situaţia asta

O femeie a suferit un şoc anafilactic în timpul sexului, din cauza alergiei la penicilină, după ce a făcut sex neprotejat.
Şoc anafilactic în timpul sexului: cum a ajuns o femeie în situaţia asta
FOTO: pexels.com / Şoc anafilactic în timpul sexului, din cauza alergiei la penicilină. Cum a ajuns o femeie în situaţia asta

O femeie a suferit o reacţie alergică la penicilină care i-a pus viaţa în pericol, după ce a făcut sex neprotejat cu soţul ei.

O femeie în vârstă de 46 de ani din Baltimore, Maryland, s-a ales cu pete roşii pe piele, transpiraţie abundentă şi ameţeli în timpul contactului sexual. Femeia a fost dusă de urgenţă la spital când simptomele s-au agravat, suferind de diaree şi mâncărimi sevedere. Aceasta a mărturisit că este alergică la penicilină, dar că nu a luat niciun medicament sau nu a consumat niciun aliment înainte de sex care să o aducă în starea aceea.

Alergiile la o anumită proteină din lichidul seminal pot cauza simptome tipice în timpul sau după actul sexual, dar aceste reacţii alergice pot fi induse totodată şi de transferul de alergeni (alimente sau medicamente) prezente în concentraţiile scăzute de lichid seminal. Medicii au descoperit că soţul femeii lua nafcilină, o formă a penicilinei, pentru a trata o infecţie. Ca rezultat, medicii susţin că şocul anafilactic de care femeia a suferit a fost provocat de transferul lichidului seminal care conţinea nafcilină.

Este al treilea caz publicat în Jurnalul American de Medicină. În jurnal se menţionează că penicilina, dar şi alte antibiotice, sunt cunoscute pentru faptul că ajung în lichidul seminal şi pot fi absorbite de vagin. Astfel, se recomandă atât medicilor, cât şi farmaciştilor ca atunci când prescriu aceste antibiotice cu potenţial risc să afle dacă partenerii pacienţilor suferă de alergii sau, eventual, să-i prevină.

În luna martie, o femeie de 31 de ani din Spania a făcut şoc anafilactic după ce i-a făcut sex oral partenerului şi a înghiţit lichidul seminal. Femeia din Alicante a suferit o reacţie alergică la amoxicilină, un alt antibiotic care are penicilina la bază. Partenerul lua antibioticul pentru a se trata de o infecţie la ureche.

 

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL
Recomandări:
Cine nu are această măsură la blugi riscă să dezvolte diabet
Cine nu are această măsură la blugi riscă să dezvolte diabet
1 din 5 hipertensivi nici nu știe că are valori tensionale crescute
1 din 5 hipertensivi nici nu știe că are valori tensionale crescute