Slăbeşte cu cartofi! Dar urmează câteva reguli

Deşi sunt incriminaţi deseori că îngraşă, cartofii pot deveni un aliat imbatabil împotriva kilogramelor în plus. Acest lucru este posibil dacă îi consumii însă în mod corect, şi nu prăjiţi în baie de ulei. Dacă te-ai hotărât să scapi de câteva kilograme, iată cum trebuie să mănânci cartofii, pentru a beneficia de efectul lor asupra siluetei.
16.08.2013
Slăbeşte cu cartofi! Dar urmează câteva reguli

Deşi sunt incriminaţi deseori că îngraşă, cartofii pot deveni un aliat imbatabil împotriva kilogramelor în plus.

Acest lucru este posibil dacă îi consumii însă în mod corect, şi nu prăjiţi în baie de ulei.

Dacă te-ai hotărât să scapi de câteva kilograme, iată cum trebuie să mănânci cartofii, pentru a beneficia de efectul lor asupra siluetei.

În primul rând, aceştia trebuie fierţi în coajă şi răciţi, deoarece în acest fel preparaţi ei nu îşi vor păstra fibrele alimentare, care, ştim cu toţii, sunt atât de importante pentru un tranzit intestinal sănătos şi pentru a ne conferi energia de care avem nevoie.

De asemenea, dacă îi consumii fierţi, cartofii au foarte puţine calorii, aproximativ 80 de calorii la suta de grame, iar dacă îi mămânci în coajă vor fi mai săţioşi, deci nu vei resimţi prea curând senzaţia de foame.

Un sfat la fel de important este acela de a nu combina sub nicio formă cartofii cu carnea, de orice fel, sau consumul exclusiv de cartofi fierţi. Aceştia trebuie întotdeauna combinaţi cu alte legume, făcute la grătar, fierte sau, de ce nu, în salată.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români
Recomandări: