„Sindromul anal neliniștit”, un nou simptom după ce un bărbat de 77 de ani a fost infectat cu COVID-19

Un bărbat a fost diagnosticat cu o boală nemaiauzită până acum: „sindromul anal neliniștit”. Bărbatul a primit diagnosticul după infectarea cu COVID-19.
„Sindromul anal neliniștit”, un nou simptom după ce un bărbat de 77 de ani a fost infectat cu COVID-19
Foto: pexels

Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost diagnosticat cu o boală nemaiauzită până acum: „sindromul anal neliniștit”. Bărbatul a primit diagnosticul după ce a fost infectat cu COVID-19 și a devenit astfel și subiectul unui nou raport publicat în BMC Infectious Diseases.

Acesta mărturisește că primele simptome le-a remarcat după ce s-a recuperat de noul coronavirus, menționând că simțea nevoia constantă de a merge la toaletă. Bărbatul din Japonia a primit tratament pentru disconfortul anal după ce a petrecut 21 de zile în spital pentru că a fost infectat cu COVID-19. Acesta povestește că deși simtea nevoia de a merge la toaletă pentru a se ușura, niciodată nu se simtea eliberat.

Raportul arată că simptomele bărbatului s-au înrăutățit în timpul odihnei și s-au îmbunătățit atunci când făcea mișcare. A urmat o colonoscopie care depistează hemoroizii, dar nici asta nu a justificat simptomele. Testele neurologice nu au descoperit nicio problemă asupra reflexelor tendoanelor din anus și nici nu avea probleme cu perineul. Medicii au asociat sindromul anal neliniștit cu sindromul picioarelor neliniștite, boală care produce senzații inconfortabile și neplăcute la nivelul picioarelor și o nevoie irezistibilă de a le mișca.

Simptomele sindromului picioarelor neliniștite sunt similare cu ceea ce bărbatul a experimentat în anus În general, un pacient care simte nevoia să-și miște picioarele seara, simptomele se înrăutățesc atunci când stă pe loc sau se odihnește. Acest lucru se întâmplă în cazu persoanelor care au fost inactive sau care au stat în șezut prea mult timp.

Sindromul anus neliniștit, un simptom COVID-19?

Cu siguranță ai memorat principalele simptome COVID-19. Potrivit CDC acestea sunt:

 • febră sau frisoane
 • tuse
 • dificultatea de a respira
 • dureri musculare
 • dureri de cap
 • pierderea gustului și mirosului
 • stări de oboseală
 • usturime în gât
 • congestie nazală
 • stări de greață sau vărsături
 • diaree

Sindromul picioarelor neliniștite este o complicație rară în cazurile de COVID-19, iar noul simptom ar putea fi o variantă poate și mai rară.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi