Simptomul mai puţin obişnuit asociat infecţiei cu coronavirus

Febra, tusea şi problemele respiratorii nu sunt singurele simptome ale infecţiei cu coronavirus.
26.02.2020
Simptomul mai puţin obişnuit asociat infecţiei cu coronavirus

Pe lângă simptomele specifice unei viroze, infecţia cu coronavirus ar putea să se manifeste şi prin inflamarea ochiului, mai precis prin conjunctivită, atrag atenţia specialiştii de la Academia Americană de Oftalmologie.

Ei susţin că este posibil ca noul coronavirus să pătrundă în conjunctivă prin particulele eliberate de o persoană infectată prin tuse sau strănut şi, astfel, poate determina inflamarea ochiului.


Din acest motiv, persoanele care prezintă simptome respiratorii şi conjunctivită şi care au călătorit recent în zone unde au fost confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus trebuie să se prezinte la medic pentru stabilirea unui diagnostic precis.

Febra, tusea, senzaţie de lipsă de aer şi ochiul roşu sunt simptome care pot apărea la 2-14 zile de la infecţie, însă un raport publicat recent în revista The Lancet arată că persoanele infectate pot transmite coronavirusul şi dacă sunt asimptomatice.

Chiar dacă coronavirusul COVID-19 nu este la fel de sever în privinţa simptomelor precum SARS-CoV şi nu are o rată de mortalitate la fel de ridicată precum în cazul epidemiei cu MERS-CoV, acesta se răspândeşte rapid şi a făcut deja mii de victime. Până la acest moment au fost înregistrate 2.770 de decese, 81.260 de cazuri de infecţie şi 30.318 persoane s-au recuperat.

Sursa: icrcat.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi
Recomandări: