Simptomul ciudat al COVID-19 care apare în special la copii şi tineri adulţi

Medicul pediatru Mihai Craiu recomandă ca astfel de leziuni pe degetele de la picioare să nu fie trecute cu vederea.
Simptomul ciudat al COVID-19 care apare în special la copii şi tineri adulţi

Pe lângă tuse seacă, febră, dureri în gât, dificultăţi respiratorii, dureri musculare, diaree, pierderea mirosului şi a gustului, infecţia cu noul tip de coronavirus ar putea prezenta şi un simptom mai puţin obişnuit, au descoperit medicii dermatologi. Acesta apare cu precădere la copii şi la adulţi cu vârste până în 30 de ani şi constă în dezvoltarea unor leziuni la nivelul degetelor de la picioare, de culoare violacee, roşie sau chiar albastră.


Simptomul a fost denumit „degetele COVID” şi a fost observat de medici pediatri dermatologi de la Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Dr. Amy Paller, dermatolog, spune că a sesizat aceste leziuni la copii şi adulţi tineri: „Leziunile sunt similare degerăturilor şi pot fi însoţite de mâncărime, durere sau senzaţie de arsură.”

Este posibil ca aceste leziuni să fie cauzate de inflamaţii ale vaselor de sânge, ca reacţie la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar se vindecă spontan în majoritatea cazurilor, au observat specialiştii dermatologi.

Medicul pediatru Mihai Craiu recomandă, într-o postare pe Facebook, ca astfel de leziuni pe degetele de la picioare să nu fie trecute cu vederea şi, dacă nu sunt cauzate de încălţăminte inadecvată, să solicităm opinia unui medic pentru evaluare.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată