Simptome COVID-19 cu care medicii se întâlnesc zilnic

Cele mai comune dintre ele sunt tusea, febra și pierderea gustului și mirosului. Cu toate astea, mulți dintre pacienți s-au confruntat și cu dureri de cap și diaree.
19.07.2021
Simptome COVID-19 cu care medicii se întâlnesc zilnic
Foto: shutterstock

Ne confruntăm cu pandemia de COVID-19 de mai bine de un an, iar experții s-au lovit de numeroase modalități prin care virusul poate fi tratat și prevenit. În același timp, virusul SARS-CoV-2 este într-o permanentă schimbare, ceea ce duce la apariția unor noi tulpini. Același lucru putem spune și de simptomele coronavirusului.

Cele mai comune dintre ele sunt tusea, febra și pierderea gustului și mirosului. Cu toate astea, mulți dintre pacienți s-au confruntat și cu dureri de cap și diaree, listate de CDC ca fiind posibile simptome ale coronavirusului. Între timp s-au adăugat și stările de oboselă, dificultatea de a respira, durerile în piept și confuzia. Varianta Delta însă, care este una dintre cele mai răspândite tulpini în momentul de față în Statele Unite, prezintă simptome similare răcelii.

Noua tulpină, mai periculoasă

Unii pacienți infectați cu noua tulpină delta au prezentat simptome similare răcelii, însă există dovezi care sugerează că simptomele produse de noua tulpină se simt mult mai intens, iar virusul este tot mai răspândit în rândul populației tinere. Persoanele nevaccinate sunt și ele vulnerabile noii variante care se transmite extrem de rapid și poate cauza boli severe. În rândul persoanelor vaccinate, simptomele sunt ușoare.

Până în prezent, majoritatea noilor cazuri și spitalizări au fost în rândul persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, dar simptomele pe care le-au resimțit au fost ușoare. Huffington Post informează că o treime din persoanele vaccinate cu ambele doze au fost infectate și au fost asimptomative. CDC ține evidența nu doar noilor cazuri ce apar în urma spitalizării sau deceselor, ci și numărul persoanelor care se confruntă cu simptome ușoare post-vaccinare și tulpina cu care au fost infectate.

Obiectivul vaccinării este nu doar acela de a reduce transmiterea virusului, ci și reducerea drastică a spitalizării și deceselor provocate de aceste infectări. Marea majoritate a indivizilor vaccinați cu ambele doze nu au prezentat forme severe ale bolii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: