Selma Blair, primul interviu după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Actriţa în vârstă de 46 de ani a vorbit despre simptomele care au început să apară încă din 2011, dar şi cum i s-a schimbat viaţa.
Selma Blair, primul interviu după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă
FOTO: Hepta

După ce şi-a făcut apariţia la petrecerea Vanity Fair ajutată de un baston pe covorul roşu, Selma Blar s-a făcut auzită pentru prima oară după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Într-un interviu emoţionant pentru ABC News, actriţa în vârstă de 46 de ani a vorbit despre simptomele care au început să apară încă din 2011, dar şi cum boala i-a schimbat viaţa.

Scleroza multiplă este o afecţiune cronică a sistemului nervos central, prin care celulele imunitare atacă propriul sistem nervos, cu urmări precum pierderea vederii, amorţeală, durere sau chiar instabilitate motorie şi pierderea coordonării în timpul mersului, aspecte remarcate şi în cadrul interviului.

”Sunt foarte fericită că stau de vorbă cu voi şi că vă pot arăta cum este să suferi de o formă agresivă de scleroză multiplă. Aşa că, după cum poţi observa, nu pot să vorbesc foarte bine, am disfonie spasmodică acum”, a spus actriţa.

Deşi suferă de o formă agresivă de scleroză multiplă, asta nu a împiedicat-o să lucreze în continuare, ba chiar a primit un rol pentru un nou serial Netflix, ”Another Life”, şi şi-a făcut apariţia pe covorul roşu la petrecerea susţinută după gala Oscar. Primele simptome au apărut încă de la naşterea fiului ei, Arthur (7 ani). Întrebată cum a reacţionat la aflarea diagnosticului, actriţa a mărturisit că a plâns pentru că s-a simţit uşurată.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

„Nu erau lacrimi de panică, erau lacrimi pentru că mi-am dat seama că va trebui să cedez corpului meu care îşi pierde controlul. Şi m-am simţit şi uşurată, deoarece, de când s-a născut fiul meu, am tot avut pusee cauzate de scleroza multiplă şi nu eram conştientă de asta (…) Aşa că luam medicamente, beam, aveam dureri. Nu beam mereu, dar erau momente în care nu mai rezistam”, a povestit Selma Blair.

Pentru mult timp, simptomele nu au fost luate în serios nici de către medici. După ce a primit diagnosticul însă, medicii i-au spus că într-un an şi-ar putea recăpăta controlul asupra corpului, în proporţie de 90%. Actriţa a mai povestit şi că a apelat la ajutorul actorului Michael J. Fox, care suferă de boala Parkinson de aproape 30 de ani.

”Hai să ne vedem din nou peste un an şi să vedem dacă sunt bine. Dacă nu sunt, cel puţin pot purta o conversaţie”, a mai spus actriţa în interviul cu Robin Roberts pentru ABC News.

Selma Blair este cunoscută pentru talentul său actoricesc şi rolurile pe care le-a avut în ”Legally Blonde”, ”Cruel Intentions”, sau ”Hellboy”.

FOTO: Hepta

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator