Secţia de ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Copii „Grigore Alexandrescu” s-a redeschis

În anul 2019, Ministerul Sănătăţii a alocat acestei unităţi suma de 10.000.000 lei pentru dotare cu aparatură medicală.
Secţia de ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Copii „Grigore Alexandrescu” s-a redeschis
Secţia de ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Copii „Grigore Alexandrescu”s-a redeschis, foto 123rf

Săptămâna trecută s-a redeschis secţia de ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.„Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele 6 unităţi de Urgenţă din Bucureşti. Secţia de ortopedie pediatrică şi blocul operator au fost modernizate şi complet retehnologizate. Au fost cumpărate mese noi în blocul operator, versatile, care pot fi utilizate şi pentru adulţi în cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat şi au fost achiziţionate paturi noi, de ultimă generaţie în toată secţia. Sunt în procedură de achiziţie şi alte echipamente”, a declarat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii.


Din suma de 10 milioane de lei care a fost alocată de Ministerul Sănătăţii, au fost deja cheltuite 6 milioane de lei.
Ministrul Sănătăţii a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului,  în funcţie de proiectele imediate.

Aproximativ 10.000 de pacienţi sunt trataţi lunar în această secţie

Secţia de Ortopedie Pediatrică asigură consultaţii pentru aproximativ 10.000 pacienţi în fiecare lună şi intervenţii chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienţi în fiecare lună.

Secţia nu a mai fost modernizată din anul 1998.

Astfel, au fost schimbate toate cele 28 paturi ale secţiei. Paturile noi au dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. Paturile asigură un confort deosebit pacienţilor fiind considerate cele mai sigure paturi de pe piaţa medicală.
De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operaţie din blocul operator.
Cea mai veche dintre aceasta fiind din anul 1970. Mesele achiziţionate permit tratamentul oricărei afecţiunii ortopedice sau traumatice inclusiv pentru pacienţii din grupa de vârstă 16-18 ani.

Alte aparate moderne vor fi achiziţionate

Tot pentru secţia de ortopedie sunt în procedură de achiziţie un amplificator de imagine, un artroscop de ultimă generaţie şi un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creşterea gradului de complexitate a intervenţiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale şi nu numai.

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras