Scrisul ne ajuta sa slabim?!

Femeile pot slabi doar printr-un simplu exercitiu de scriere - iata descoperirea unei echipe de cercetatori din Canada si SUA care si-au publicat teoria in prestigiosul jurnal Psychological Science.
Scrisul ne ajuta sa slabim?!
Scrisul ne ajuta sa slabim?!

Femeile pot slabi doar printr-un simplu exercitiu de scriere – iata descoperirea unei echipe de cercetatori din Canada si SUA care si-au publicat teoria in prestigiosul jurnal Psychological Science.

Potrivit cercetarilor efectuate de acestia, femeile care au petrecut 15 minute in fiecare zi scriind despre aspectele cele mai importante pentru ele, precum relatiile apropiate, muzica sau religia, au reusit sa slabeasca mai multe kilograme decat femeile care nu au efectuat acest exercitiu.

„Avem nevoia sa simtim o integritate a sinelui”, explica Christine Logel de la Universitatea Waterloo, coautor al studiului. „Atunci cand un eveniment neplacut ne ameninta imaginea buna pe care o avem despre noi insene, precum o cearta cu un prieten sau esecul la un test, ne putem reface imaginea buna reamintindu-ne cat de mult ne iubim copiii, de exemplu”, a mai explicat Logel.

Citeste mai multe pe www.descopera.ro

Tags: