Scorţişoara ne protejează creierul de Alzheimer

Doi compuşi din scorţişoară care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic ar putea oferi creierului o anumită protecţie împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Alzheimer's Disease.
Scorţişoara ne protejează creierul de Alzheimer

Doi compuşi din scorţişoară care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic ar putea oferi creierului o anumită protecţie împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Alzheimer’s Disease.

Cercetătorii din Santa Barbara au descoperit că doi compuşi din scorţişoară, aldehidă cinamică şi epicatechin, pot să oprească procesul de formare a plăcilor de proteină tau – care declanşează această maladie neurodegenerativă – la nivelul creierului.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică