Scandal imens care îl vizează pe inventatorul dietei Dukan

Medicul francez Pierre Dukan, cel care a inventat dieta cu acelaşi nume şi despre care se vehiculeatză că ar fi ajutat-o pe ducesa de Cambridge să arate impecabil în rochia de mireasă, este obligat de justiţie să plătească daune de 6.000 de dolari unei foste paciente, a cărei sănătate a fost grav afectată de nişte pastile recomandate de acesta.
Scandal imens care îl vizează pe inventatorul dietei Dukan

Medicul francez Pierre Dukan, cel care a inventat dieta cu acelaşi nume şi despre care se vehiculează că ar fi ajutat-o pe ducesa de Cambridge să arate impecabil în rochia de mireasă, este obligat de justiţie să plătească daune de 6.000 de dolari unei foste paciente, a cărei sănătate a fost grav afectată de nişte pastile recomandate de acesta.

De asemenea, medicul a fost sancţionat de Colegiul Medicilor din Franţa cu interdicţia de a mai profesa pe o perioadă simbolică de 8 zile, acţiune care nu îl afectează prea tare pe guru-ul dietei Dukan pentru că acesta s-a retras voluntar din această meserie de medic în cursul anului trecut.

Pastilele de slăbit recomandate de către Pierre Dukan promit o scădere drastică a apetitului, însă efectele adverse ale acestora se pare că stau la baza a peste 1.800 de decese în Franţa.

Deşi sancţiunile nu sunt importante din punct de vedere financiar, imaginea lui Pierre Dukan ar putea fi serios şifonată de acest scandal care pare să se amplifice.